Enyhe melegfronti hatás szombaton, az idő kedvez a vírusok terjedésének

Enyhe melegfronti hatás szombaton, az idő kedvez a vírusok terjedésének

Fátyolfelhő, Cirrostratus (Fotó: Wikipedia.org)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az ország északi felén vastagabb lesz a felhőzet, délen általában csak fátyolfelhőzet szűri a napsütést - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat szombati előrejelzésében. Számottevő csapadék nem várható. A déli szél a Kisalföldön és az Alpokalján lehet erős, illetve viharos. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 14 fok között valószínű, délnyugaton a magasabb, északkeleten az alacsonyabb értékekkel. Késő estére 2 és 10 fok közé csökken a hőmérséklet, a szeles nyugati vidékeken lesz enyhébb az idő.

A Köpönyeg.hu-n előrejelzése szerint szombaton eleinte többórás napsütésre, majd felhősödésre számíthatunk, de estig nem alakul ki csapadék. A délnyugati szél megerősödik. 6 és 12 fok között alakul a hőmérséklet. Melegfront terheli szervezetünket.

A portál orvosmeteorológiai előrejelzése szerint melegfront esetén az arra érzékenyeknél fáradékonyság, fejfájás, aluszékonyság léphet fel. Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. Influenza járvány van hazánkban és az enyhe idő kedvez a vírus terjedésének.