Épül Mészáros Lőrinc luxusvadászháza a Hanságban

Épül Mészáros Lőrinc luxusvadászháza a Hanságban

Mészáros Lőrinc (Fidesz-KDNP) felcsúti polgármester a Búzakalász 66 Felcsút Kft. bányavölgyi mangalicatelepének avatásán a Fejér megyei Alcsútdobozon 2014. november 18-án. (Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A 24.hu információi szerint Mészáros Lőrinc egész vadászati komplexumot épít a Hanságban, a krisztinabereki tó partján. A vadászház inkább butikhotelnek fog tűnni, 12 szobával, lehallgatásbiztos kialakítással.

Az újságírók azt hallották a helyiektől, hogy rohamtempóban folyik az építkezés. Amikor kész lesz a komplexum, akár helikoptereket is fogadhat. A biztonsági rendszer a legmagasabb szintű diszkréciót fogja biztosítani a vendégeknek.

Látványterv Újrónafő Önkormányzatának benyújtott dokumentumból. Készítő: Regioplan Kft.

A tóhoz új öt kilométeres aszfaltutat is építettek a 86-os úttól. Erre az építési engedélyt a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Lajta-Hanság Zrt. kérte. A cég 25 ezer hektár vadászterületet birtokol, a vendégvadászoknak a Vért Vadászati Kft. (ugyancsak Mészáros érdekeltsége része) kínál szolgáltatást.

A Lajta-Hanság Zrt. a kérdésekre azt válaszolta, hogy a nagyvadakra vadászó vendégeket várják majd a létesítménybe. Arra azonban nem válaszoltak, hogy igazak-e azok az értesülések, miszerint a beruházás értéke eléri a másfél milliárd forintot. A helyi, újrónafői polgármester szerint „remélhetőleg hozzájárul a környék turisztikai élénküléséhez, ez által önkormányzatunk adóbevételének gyarapodásához is.