5000 rászorulót láttak vendégül országszerte az Eucharisztikus Kongresszus előestéjén

5000 rászorulót láttak vendégül országszerte az Eucharisztikus Kongresszus előestéjén

Erdő Péter a budapesti II. János Pál pápa téren 2021. szeptember 4-én. Forrás: NEK.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szombaton, az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) ünnepélyes megnyitása előtti napon a katolikus egyházmegyék országszerte ötezer rászorulót vendégeltek meg. A találkozás célja, hogy nehézségeik ellenére ezek az emberek részesülhessenek a közös ünnep örömében.

Maga Erdő Péter bíboros, prímás Budapesten, a II. János Pál pápa téren vett részt az úgynevezett szeretetvendégségen, ahol hatszáz rászorulót vendégeltek meg. A családok, idősek, egyedülállók – akikkel az év többi napján is kapcsolatban vannak a segítő szervezetek – és a meghívott egyházi méltóságok közösen fogyasztották el a feltálalt marhagulyást és a NEK „Egy falat mennyország” névre keresztelt, pozsonyi tésztába csomagolt, gyümölcsös töltelékkel készült süteményét.

A szeretetvendégség megszervezésébe országszerte bekapcsolódtak az egyházmegyék, azok segítő szervezetei és a szerzetesrendek, valamint a NEK Karitatív Bizottsága, a Magyar Honvédség, az agrártárca, a Katolikus Karitász is. A találkozás emlékezetessé tételéhez a cserkészek gyermekprogramokkal járultak hozzá.

Hajós Ágnes ferences rendi nővér a NEK podcastjének elmondta: „Az esemény megszervezésének alapgondolata az volt, hogy ahogy Jézus megosztotta magát közöttünk és arra hívott minket, hogy mi is ezt tegyük. Ez egy jó alkalom, hogy olyan embereket láthassunk vendégül, akik amúgy nem tudnak résztvevőként jelen lenni a kongresszuson. Ez nem egy ételosztás, hanem egy vendégség. Azt szeretnénk, hogy ők üljenek az asztalnál és egy kicsit kiszolgálhassuk őket. Nagyon ritkán vagy talán soha nincs részük ilyenben ezeknek az embereknek. Ezáltal szeretnénk elérni, kifejezni, hogy legyen számukra ünnep ez a nap.”

Amennyiben képeket nézegetne az eseményről, azt itt teheti meg.