Ezúttal egy VI. kerületi vitában került elő egy gázpisztoly

Ezúttal egy VI. kerületi vitában került elő egy gázpisztoly

Képünk illusztráció. Gázpisztoly (Fotó: police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Gépkocsi-adásvétel miatt veszett össze egy férfi négy másikkal Budapesten vasárnap kora este a VI. kerületi Eötvös utcában, a vitából lökdösődés lett, majd egyikük egy gáz- és riasztófegyverrel leadott egy lövést – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság kommunikációs osztálya az MTI megkeresésére hétfőn.

Azt írták: az eset során nem sérült meg senki.A rendőrök mind az öt érintettet előállították a VI. Kerületi Rendőrkapitányságra, ahol egy 23 éves fiatalt felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett, egy 24 éves fiatalt garázdaság vétség miatt gyanúsítottként hallgattak ki. A nyomozók a gázpisztolyt lefoglalták, a gyanúsítottak szabadlábon védekeznek.

Múlt héten nagy port kavart, hogy Dobrev Klára egyik egri fórumán vette elő gázpisztolyát egy a DK-val nem szimpatizáló férfi. Mint a párt írta az esetről, mivel a nagyjából kétszáz fős kampányeseményt az elkövetőknek nem sikerült félbeszakítaniuk, egyikük egy váratlan pillanatban egy fegyvert rántott elő és ráfogta a rendezvény egyik résztvevőjére. A DK európai parlamenti képviselője, Rónai Sándor rendőrt hívott a fegyverrel hadonászó férfi miatt, „a kiérkező rendőri egység pedig golyóálló mellénybe öltözött és őrizetbe vette a provokátorokat”.

Címkék: bűntény, gázpisztoly