Fegyvert rántott az egyik ellentüntető Dobrev Klára kampányeseményén

Fegyvert rántott az egyik ellentüntető Dobrev Klára kampányeseményén

Fegyvert vett elő egy ellentüntető a DK egri rendezvényén 2021. június 4-én (Fotó: Demokratikus Koalíció)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Fegyverrel próbálták megzavarni az ellenzéki miniszterelnök-jelölti előválasztáson induló Dobrev Klára DK-s politikus utcafórumát pénteken Egerben – közölte az ellenzéki párt sajtóirodája az MTI-vel. A közleményben úgy fogalmaztak: „a Fidesz fegyveres provokátorokat küldött Dobrev Klára egri utcafórumára”.

Azt írták: mivel a nagyjából kétszáz fős kampányeseményt az elkövetőknek nem sikerült félbeszakítaniuk, egyikük egy váratlan pillanatban egy fegyvert rántott elő és ráfogta a rendezvény egyik résztvevőjére. A DK európai parlamenti képviselője, Rónai Sándor rendőrt hívott a fegyverrel hadonászó férfi miatt, „a kiérkező rendőri egység pedig golyóálló mellénybe öltözött és őrizetbe vette a provokátorokat” – ismertették.

Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az egri esetről – a párt megjelölése és Dobrev Klára megnevezése nélkül – annyit közölt: a Széchenyi István utcában egy előzetesen bejelentett szabadtéri politikai rendezvényen megjelent három férfi és szóváltásba keveredett a résztvevőkkel. A vita közben az egyik férfi elővette engedéllyel tartott gáz-riasztófegyverét, „melyet azonban nem használt”.

A rendőrök a helyszínen elfogták a 25 éves felsőtárkányi férfit és két egri társát. Mindhárom férfit előállították, elszámoltatásuk megkezdődött – tette hozzá a szóvivő.