Ezúttal Vietnámnak adományozott a kormány vakcinát

Ezúttal Vietnámnak adományozott a kormány vakcinát

A 2020. szeptember 9-én közreadott képen az AstraZeneca brit székhelyű gyógyszergyártó vállalat székháza Sydney-ben 2020. augusztus 19-én. A Stat News amerikai egészségügyi hírpotál szerint egy ritka és súlyos gyulladásos gerincbetegség tüneteit mutatta az a nő az Egyesült Királyságban, aki miatt az AstraZeneca brit-svéd tulajdonban lévő gyógyszergyár korábban felfüggesztette koronavírus elleni vakcinájának tesztelését.
MTI/AAP/Dan Himbrechts

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újabb nagy mennyiségű AstraZeneca típusú koronavírus elleni oltóanyagtól szabadult meg a kormány. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter ugyanis a közösségi oldalán bejelentette, hogy ezúttal Vietnámnak ad a kormány 156 ezer adag vakcinát ebből a fajta oltóanyagból.

Ez már a harmadik vakcinaszállítmány, amelyet Délkelet-Ázsiába juttat el a magyar állam. Korábban Thaiföldnek és Kambodzsának adományoztak a magyar készletből.

Szijjártó Péter közösségi oldalán azt írták: „a barátok a bajban sem felejtik egymást, ezért hálával gondolunk a vietnámiak segítségére, amikor a világjárvány első hulláma során maszkokkal, arcvédő pajzsokkal és gyorstesztekkel segítették a magyar védekezést. A partnerség jegyében mi előbb felszabadítottunk és értékesítettünk 400 ezer AstraZeneca vakcinát a vietnámi kormánynak, majd további 100 ezer adag oltóanyagot adományoztunk az országnak” – számolt be a miniszter.

A bejegyzésből kiderül, hogy a mostani szállítmánnyal együtt Vietnámban már 656 ezer ember vehet fel Magyarországról szerzett oltást. Vietnám különben egy több mint 97 millió lakosú ország.

Beszámolt arról is, hogy Magyarország összességében 18 országnak közel 5 millió adag koronavírus elleni vakcinával segített.

Címkék: Vietnám, koronavírus