Facebook-párbaj Magyar Péter és Gyurcsány Ferenc közt

Facebook-párbaj Magyar Péter és Gyurcsány Ferenc közt

Gyurcsány Ferenc kávézik. (Forrás: Gyurcsány Ferenc/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Péter, Ön alávaló, mocskos dolgot csinál. Valójában azt, amit a Fideszben megtanult. Talán éppen Rogántól. Ha egyszer vezetni akarja az országot, joga van ezt akarni, akkor azért már most megjegyzem: ezzel a mentalitással még a mostaninál is szerencsétlenebb lesz ez az ország” – írja Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke a Facebookon, miután szerinte a Tisza Párt elnöke „szellemesnek vélt mondatkörnyezetben, jópofának gondolt csomagolásban, ilyen-olyan módon azt vágja nyilvánosan a szemembe, hogy alkoholista vagyok”. Gyurcsány azt írja, ha lenne párbaj, akkor kihívná Magyart.

„Először két tárgyszerű megjegyzést teszek. 1. Ha egy közszereplő függő, alkoholista, drog-, vagy éppen játékfüggő, az szerintem közügy. A függő ember nem szabad ember, nem ura önmagának, a függő ember rab, hiszen élete egy része felett elvesztette az irányítást. Ha így van, akkor nem tudja elég jól szolgálni választóit. Ezért azt nagyon is rendben lévőnek gondolom, hogy ha valaki például alkoholbeteg, akkor arról tudjanak a választók. 2. Ami engem illet: idén eddig kétszer ittam alkoholt. Újév hajnalán, meg nyaralásunkon.”

Reagált a posztra egy komment erejéig Magyar Péter is, aki megköszönte az „életvezetési tanácsokat”, és azt írta, inkább az ország sorsával foglalkozik. „Mondanám, hogy önnek is ezt javaslom, de nem akarom eltántorítani ezen reggeli üzengetési szokásától. Talán a hazánknak is jobb, ha inkább velem foglalkozik” – írta a Tisza Párt elnöke.

Ezt sem hagyta annyiban Gyurcsány, aki így válaszolt: „Ön vagy süket, vagy szimplán cinikus. Amíg Ön a Fideszt szolgálta, mi, más ellenzéki pártokkal együtt, addig is az ország ügyeivel foglalkoztunk. Elmeséljem? Maga megtért bárányt játszik, úgy csinál, mintha Önnel kezdődött volna az élet, közben bunkó módon viselkedik. Ön a magyar politika fontos szereplője lett. Amit tesz, mond, ahogy viselkedik, az közügy. Legalább annyira, mint a motorvonatok dolga. Bár lehet, hogy nem érti, de akkor mondom. Ha késik egy vonat, az nagy baj, ha mocskos az is, ha kisiklik, az még nagyobb. Annál is van egy nagyobb baj: ha valaki, aki vezetni akarja az országot, akit ma legalább egy-másfélmillió ember követ, pocsék ember. Látja, az igazán közügy. Mert ahogy írtam, szar emberek nem vezethetnek jó országot. Erre kívántam figyelmeztetni. Ha nem érti, akkor vagy az erkölcseivel, vagy az intelligenciájával van a baj. Esetleg mindkettővel.”

Címkék: alkohol, Gyurcsány, Magyar