Fejbe rúgott egy ló egy kislányt a Balaton-felvidéki táborban

Fejbe rúgott egy ló egy kislányt a Balaton-felvidéki táborban

Képünk csak illusztráció! Mentőhelikopter munkában (Fotó: Országos Mentőszolgálat Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Súlyos, de stabil állapotban van az a 8 éves kislány, akihez mentőhelikoptert kellett hívni az egyik Balaton-felvidéki lovas táborban – számolt be róla a TV2 Tények. 

A csatorna információi szerint két vezető tartotta éppen a csoportos foglalkozást, amikor az egyik ló hirtelen rúgott egyet. Ahogy a szakember hátranézett, a kislány már eszméletlenül feküdt a földön. A veszprémi mentésirányítás egy esetkocsit és egy mentőhelikoptert is riasztott a helyszínre. A balesetben a kislány súlyos sérülést szenvedett, akit a helyszínen elláttak, majd stabil állapotban szállították kórházba mentőhelikopterrel.

A baleset még csütörtökön történt, a rendőrség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indított nyomozást. Az ügyben senki sem nyilatkozott, a puszta tulajdonosa azonban levélben azt írta, 20 éve tartanak ilyen táborokat, és még soha nem történt baleset. Azt is hozzátették, hogy a lóval való tevékenység a legnagyobb gondosság mellett is magában hordozza a baleset lehetőségét.

Címkék: baleset,