Fekete-Győr András: Az előválasztás tétje az ellenzék megújítása

Fekete-Győr András: Az előválasztás tétje az ellenzék megújítása

Fekete-Győr András a Momentum elnöke (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Meg tudjuk-e újítani a magyar ellenzéket, azt az ellenzéket, amely az elmúlt 10, de sokak szerint az elmúlt 30 évben nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket – ezt nevezte az előválasztás tétjének Fekete-Győr András. A Momentum elnöke és egyben miniszterelnök-jelöltje szerint minél inkább sikerül ez a megújítás, annál nagyobb az esély a rendszerváltásra is, hiszen ők valójában azt szeretnének. Ehhez pedig kell egy olyan új politikai generáció, amelyik érti, hogy a XXI. században merre megy a világ.

A Momentumnak Fekete-Győr András miniszterelnök-jelölt mellett országszerte összesen 56 egyéni jelöltje van, akik megmérkőznek majd a szeptember 18-a és 26-a közötti előválasztáson. A számot szimbolikusnak nevezte, bár nem direkt intézték így.

A politikus három fő témára tért ki, amellyel a politikai elitnek foglalkoznia kell és a Momentumnak válaszai vannak rá. Itt elsőként a XXI. századi kihívásokat említette, hogy klímavészhelyzet fenyeget, a vagyoni egyenlőtlenségek egyre nagyobbak, a robotizációval pedig rengeteg ember munkahelye kerül veszélybe. Másodikként említette a korrupciót, szavai szerint ugyanis ők nem azért csinálják a politikát, hogy meggazdagodjanak belőle, hanem azért, hogy értéket teremtsenek. Végül a homofób törvényről beszélt, azt hangsúlyozva, hogy ők nemzeti megbékélést szeretnének, egy olyan országot ahol mindenkinek – legyen meleg, nem meleg, idős, fiatal, konzervatív vagy éppen liberális – ugyanolyan jogai és lehetőségei vannak.