Fekete Pákó helyett az AC/DC-t választja Győr új fideszes polgármestere – Videóval!

Fekete Pákó helyett az AC/DC-t választja Győr új fideszes polgármestere – Videóval!

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Látványosan kezdte meg polgármesteri munkáját a múlt vasárnap a város élére megválasztott fideszes Dézsi Csaba András. A közgyűlés pénteki ülésén úgy vonult be a győri neobarokk városháza dísztermébe az eskütételére, hogy az ausztrál hard rock zenekar, az AC/DC „Rock N Roll Train” című számának zenéje szólt. A rock már dübörgött az ülés előtt, sőt, még a szünetekben is.

Az ünnepélyes közgyűlés előtti percekről a Magyar Hanghoz eljutott egy rövid videó, melyet a lenti linken teszünk közre.

A közgyűlésen a ceremóniát követően érdemi lépések is történtek, Fekete Dávid eddigi alpolgármester, akit sokan Borkai Zsolt első számú városházi szövetségesének tartanak a városban, és az is köztudott, hogy az új polgármesternek nem a szíve csücske, lemondott a tisztségéről. Puhára esett, ifjúságpolitikáért felelős tanácsnokként folytathatja az önkormányzatban.

Elhitték a győriek, hogy van két Fidesz - Szamizdat, a Magyar Hang minipodcastja | Magyar Hang

Sokkal hatékonyabban mozgósított kihívóinál Győrben a Fidesz, emiatt is aratott a várakozásokon felüli arányban győzelmet Dézsi Csaba András. Mi lesz ezután a Borkai-éra gazdasági botrányaival, mit tanul a történtekből az ellenzék? Ezeket a kérdéseket beszéli meg minipodcastunkban Gulyás Balázs és György Zsombor. A további adásokat itt hallgathatja meg.

A győri közgyűlés Szeles Szabolcs és Pergel Elza személyében új főállású alpolgármestereket választott. Szeles abszolút Dézsi Csaba bizalmasa, ősfideszes, míg Pergel Elza a KDNP-ből érkezik a városházára.