Fekete párduc sétált Kiskunhalas határában, a rendőrök nagy erőkkel keresik

Fekete párduc sétált Kiskunhalas határában, a rendőrök nagy erőkkel keresik

A Kiskunhalas határában észrevett fekete párduc lábnyoma (Fotó: Police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A szakemberek véleményei alapján egy fekete párduc lehet azon a felvételen, amelyet Kiskunhalas polgármestere hozott nyilvánosságra a hét végén egy, a város határában sétáló nagymacskáról – derül ki a Bács Kiskun megyei Rendőr-főkapitányság szerdai közleményéből.

A szakértő elmondta, hogy a ragadozó kutya, macska, kecske méretű állatokkal táplálkozik, alapvetően rejtőzködő életmódot folytat, az állat kiszámíthatatlan, mivel vélhetően eddig emberek között élt fogságban, nagy terület bejárására képes.

A rendőrök a társszervekkel együtt a külterületen élőket folyamatosan tájékoztatják a vadállattal kapcsolatos információkról, de mindenkit arra kérnek, segítsen az internetet nem használókkal is tudatni a hírt. A társszervekkel együttműködve technikai eszközök telepítésére is sor került a szakemberek által meghatározott helyszíneken. A videó közzététele óta több bejelentés érkezett a rendőrségre, azonban azok közül csak egyet lehetett a keresett állathoz kötni. Ezen információk alapján a kiskunhalasi rendőrök azonnal a megjelölt helyszínre mentek, ami a korábbi felvételen látható területtől nem messze volt. Az egyenruhások nem találták a ragadozót, azonban valószínűsíthetően a nyomait látták a helyszínen.

Továbbra is kérik a kiskunhalasi lakosokat és a város térségében élőket, hogy ha információval rendelkeznek az állattal kapcsolatban, vagy látták, azonnal hívják a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságot a 06-76/513-356-os számon, vagy a 107, 112 központi segélyhívó számok valamelyikét.​ Hangsúlyosan kérnek mindenkit, hogy senki se próbálja befogni, sarokba szorítani az állatot.

Címkék: Kiskunhalas