Felmentést kapnak a kijárási tilalom alól az állatvédők szilveszterkor

Felmentést kapnak a kijárási tilalom alól az állatvédők szilveszterkor

Fotó: TOW/Christian Houdek

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Felmentést kapnak a kijárási tilalomra vonatkozó rendelkezések alól az állatvédők szilveszter éjszakára – közölte az állatvédelemért felelős miniszteri biztos kedden az MTI-vel. Ez lehetővé teszi, hogy az állatvédők segíthessenek a bajba került kutyákon.

Ovádi Péter kezdeményezésére a Rendőrség 2020. december 31. 20 óra és 2021. január 1. 5 óra között az állatok védelme érdekében igazolásként elfogadja a bejegyzett, állatvédelemmel foglalkozó civil szervezet által kiállított,  a védelmi intézkedések második üteméről szóló kormányrendelet alapján készült dokumentumot.

A miniszteri biztos megköszönte az országos rendőrfőkapitány segítségét és a rendőrség szakmai és emberi támogatását. Hozzátette, az igazolást csak azon civil szervezetek esetében fogadja el a rendőrség, amelyeknek alapító okiratában az állatvédelem a fő tevékenység.

Ovádi Péter hangsúlyozta, hogy ha a civil szervezetnek bejelentés alapján befogást vagy elhelyezést kell biztosítania, akkor azt jogszerűen teheti meg az igazolás birtokában, ugyanakkor az állatvédők egységes megítélése érdekében fontosnak tartja, hogy ezzel senki ne éljen vissza.