Fiatalkorú lányokat mentettek a Balatonon sodródó vízibicikliből

Fiatalkorú lányokat mentettek a Balatonon sodródó vízibicikliből

Képünk csak illusztráció. Vízi rendőrség (Fotó: police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Gondot okozott a megélénkült szél, vízibicikliző lányokat kellett a rendőrségnek a partra vontatnia Vonyarcvashegynél – számolt be róla a police.hu.

Mint írták, a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság Keszthelyi Vízirendészeti Rendőrőrs munkatársai június 24-én 17 óra 57 perckor a Vonyarcvashegy előtti vízterületen, a parttól mintegy 500 méterre észlelték, hogy a megélénkült szélben egy vízibicikli magatehetetlenül sodródott. A helyszínre siettek, ahol két fiatalkorú lány a rendőröknek elmondta, hogy segítség nélkül már nem tudtak volna önerejükből visszajutni a partra. A vízirendőrök a szolgálati kisgéphajóval a vízibiciklit utasaival együtt épségben a vonyarcvashegyi strandra vontatták. A mentés idején I. fokú viharjelzés volt érvényben.

Fontos tudni, hogy elsőfokú viharjelzés esetén a berendezés percenként 45-öt villan, ilyenkor úszni, illetve csónakkal és más vízi sporteszközzel csak a parttól számított 500 méteren belül szabad tartózkodni. Másodfokú viharjelzésnél percenként 90-szer villan fel, ilyenkor fürödni tilos, valamint szintén nem szabad csónakkal és más vízi sporteszközzel közlekedni (a vitorlás hajók kivételével). A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság felhívta a figyelmet arra is, hogy amennyiben a Balaton vízfelületén bajba kerülnek vagy bajba jutott embert vesznek észre, tegyenek bejelentést a 1817-es ingyenes segélyhívón.

Címkék: rendőrség