Figyelmeztet a honvédség: katonai konvojokra kell számítani az utakon vasárnap

Figyelmeztet a honvédség: katonai konvojokra kell számítani az utakon vasárnap

Képünk csak illusztráció. Katonai járművek az utakon (Fotó: Honvédelmi Minisztérium / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Katonai mentoszlopokra lehet számítani 2023. május 14. (vasárnap) 8:00 és 21:00 óra között az ország főútvonalain – jelezte közleményében a Honvédelmi Minisztérium vasárnap.

Mint írták, a Magyar Honvédség kéri a járművezetőket, hogy a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai járműveket, mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvojok hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól. A zárt menetoszlop járművei közé nem hajthat be civil gépjármű, ezért a járművek haladását kísérőjárművek biztosítják. – Kérjük a járművezetőket, hogy a katonai menetoszlopok közelében minden esetben az aktuális útviszonyok, valamint az időjárási és látási körülmények figyelembevételével közlekedjenek. A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva törekszik arra, hogy az állampolgárok nyugalmát a lehető legkisebb mértékben zavarja. A lakosság megértését és türelmét köszönjük! – zárult a közlemény.

 

Címkék: honvédség