Fojtogatták a rendőrt Borsodban – vádat emeltek apa és fia ellen

Fojtogatták a rendőrt Borsodban – vádat emeltek apa és fia ellen

Rendőrre támadtak (Képernyőfelvétel: Magyarország ügyészsége)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt vádat emelt két férfi ellen az Ózdi Járásbíróságon – derült ki az ügyészség közleményéből. 

A vádirat szerint 2021 októberében egy borsodi település sörözőjében verekedés miatt intézkedtek a rendőrök, akik előállítás céljából egy fiatal férfit kísértek ki megbilincselve a szórakozóhelyről. Az intézkedés alá vont férfi ittas állapotban lévő apja a presszó teraszán tartózkodott, és az egyik rendőrt – fia előállítása miatt – megöléssel fenyegette, miközben megragadta annak ruházatát, majd ököllel, közepes erővel mellkason ütötte.

A rendőr ekkor meg akarta bilincselni az 50 éves férfit, amit észlelt a presszó kapujánál tartózkodó, rokonaihoz hasonlóan szintén erősen ittas állapotú 26 éves férfi is, aki azért, hogy megakadályozza az édesapjával és testvérével szemben foganatosított rendőri intézkedést, hátulról erősen megszorította a jogszerűen intézkedő rendőr nyakát. A nyomozás során a gyanúsítottak beismerték a terhükre rótt bűncselekmény elkövetését.

A nyomozó ügyészség vádiratában azt indítványozta, hogy a bíróság – az előkészítő ülésen történő beismerés esetén – ítélje a többszörösen büntetett előéletű idősebb férfit és a rendőrt fojtogató fiatalabb férfit egyaránt 3 év börtönbüntetésre és mellékbüntetésül 3 év közügyektől eltiltásra.

Címkék: rendőrség, Ózd