Gerendai Károly: Néha inkább befogom a számat

Gerendai Károly: Néha inkább befogom a számat

Gerendai Károly (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Lehet ezt beszariságnak is tekinteni, de amikor döntök arról, hogy mely kérdésekben és miként vállalom a véleményem, akkor több szempontot is mérlegelnem kell – mondta a Magyar Hangnak adott interjújában az öncenzúráról Gerendai Károly. A vállalkozó, akinek neve összefonódik a Szigettel, a Lupa Beach-csel, a Michelin-csillagos Costes étteremmel és a Budapest Parkkal, lapunknak kifejtette: inkább négyszemközt mondja el véleményét a döntéshozóknak, mert abból nincs sértődés és így a sorban huszonhatodik hivatalnokot sem kell kiengesztelni, aki akár keresztbe is tehetne.

Elmondása szerint jó hír, hogy a tilalom miatt immár vis major helyzetre hivatkozva nem lehet megtartani a Sziget Fesztivált, így jogosultak visszakérni a fellépőktől az előleget, ám így is körülbelül másfél milliárd forintos minusszal számolnak. A koronavírus-járvány okozta helyzet pedig a globális fesztiválpiacnak is feladja a leckét: a fellépők a jövő évre szeretnék áttenni az idén elmaradó fellépéseiket, ám ez nem fér össze a szervezők üzletpolitikájával. A 2020-as fesztiválszezon elmaradása Gerendai szerint véget vethet a piac öngerjesztésének és lehetőséget teremthet azoknak, akik kisebb és olcsóbb, hazai közönségre építő rendezvényekben gondolkodnak.

Fapadosít-e a Costes? Vannak-e már pecások a Lupa-Beachen? Terjeszkedik-e a válságban? Miért vált meg a Sziget többségi tulajdonrészétől, ha maradhtott volna csendestársnak is? Rá akarta-e tenni a NER a fesztiválra a kezét? Milyen tapasztalatokat szerezhetett a Szigetnél a gyakornok Orbán Ráhel? Hibának tartja-e, hogy a tavalyi VOLT-on Orbán Viktor '89-es beszédéből vágtak be részletet átállás alatt? Melyek azok a közéleti témák, amelyek elég fontosak ahhoz, hogy ne a fejesek kényességét tartsa szem előtt? Hogyan ünnepli ötvenedik születésnapját? Többek között ezekre a kérdésekre is válaszol Gerendai Károly a Magyar Hang május 29-én megjelent 2020/22. számában olvasható interjúban!

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában! És hogy mit talál még a 2020/22. számban? Itt megnézheti!