Gulyás Gergely: A jobboldalon van következménye már a korrupció gyanújának is

Gulyás Gergely: A jobboldalon van következménye már a korrupció gyanújának is

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem biztos, hogy ártani fog a kormánynak Völner Pál ügye – erről is beszélt az Indexnek adott interjújában Gulyás Gergely. A Miniszterelnökséget vezető miniszter szavai szerint a jobboldalon, ha valakivel szemben akár csak a gyanúja is felmerül a korrupciónak, annak rögtön következményei vannak. – Nincsen semmilyen bírósági ítélet Völner Pállal szemben, aki mégis lemondott, és a mentelmi joga felfüggesztését kérte. A baloldalon ezzel szemben azt látjuk, hogy semminek nincs következménye – mondta, majd itt említette „Cseh Katalin uniós pénzcsapolását”, Gyurcsány Ferencet és a Városháza-ügyet. Gulyás Gergely egyúttal reménykedik abban, hogy nem megalapozottak Völner Pállal szemben a súlyos vádak.

A miniszter szerint az ellenzék azért követeli Varga Judit lemondását is, mert „mindenki látja, hogy az igazságügyi miniszter asszony a kormány egyik legeredményesebb, legnépszerűbb, kiváló munkát végző, az Európai Unióban a magyar érdekeket nagyszerűen képviselő tagja”.

A jövő évre bejelentett pénzügyi intézkedések – 13. havi nyugdíj, béremelések, adóvisszatérítés – között Gulyás Gergely nem lát olyat, ami pusztán választási célokat szolgálna. Ugyanakkor azt elismerte, hogy egy kormány megítélésének a béremelések sosem tesznek rosszat.

Az előttünk álló választási kampány színvonala, a nyilvánosságba kiszivárgó hangfelvételek és fotók kapcsán a miniszter arról beszélt, hogy ez jelen helyzetben magától értetődő. – A Gyurcsány Ferenc fémjelezte baloldal nyolc évig volt kormányon ebben az országban, és mi is most már több mint egy évtizede kormányzunk. A két teljesítmény pedig jól összehasonlítható. Ha erről lenne szó a kampányban, akkor mindenki tudja, hogy a jelenlegi kormány magabiztosan nyerné a választást. Ezért a politikai ellenfeleinknek az az érdeke, hogy botrányokról, hazugságokról és személyeskedésről szóljon a kampány, és ne arról, hogy kormányon ki mit tett – mondta.

Szóba került az interjúban a járványhelyzet is, a politikus szerint azoknak, akik három oltást kaptak, vagy a második oltást hat hónapon belül kapták meg, nyugodt karácsonyuk lehet. Kitért arra is, hogy vannak kórházak, ahol nyilvánosságra hozták az oltottak és oltatlanok arányát és „ebből az látható, hogy a kórházakban kezelt betegek és az elhunytak között is egyértelmű többségben vannak azok, akik nem oltatták be magukat”.