Gulyás Gergely csak addig viseli a maszkot az Országgyűlésben, amíg azt hiszi, hogy veszik a kamerák – Videóval!

Gulyás Gergely csak addig viseli a maszkot az Országgyűlésben, amíg azt hiszi, hogy veszik a kamerák – Videóval!

Gulyás Gergely ekkor még maszkban az országgyűlési patkóban.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter látszólag szigorúan betartja a maszkviselés szabályait. De mi történik olyankor, ha a miniszter azt hiszi, hogy már nem látják a kamerák?

Gulyás Gergely hétfőn délután az Országgyűlés ülésén a képviselők kérdéseire válaszolt. Válaszadáshoz, mint mindenki, ő is levette a maszkot, a védőeszköz ez alatt az asztalán pihent. Ebben nincs semmi különös, az a gyakorlat alakult ki az Országgyűlésben, hogy minden felszólaló leveszi szónoklata idejére az álarcot.

A közvetítésben ezután azt láthatjuk, hogy válasza után Gulyás Gergely példás mintaadóként már arcmaszkot visel, majd többekkel beszélgetve, továbbra is maszkban, kisétál az országgyűlési patkóból. Majd amikor a bejárathoz ér, vélhetőleg arra gondolhatott, hogy már nem látja a kamera, és miközben egy kolléganőjével beszélget, már leveszi az arcot és szájat eltakaró eszközt.

Gulyás Gergely nemrég pár napig karanténban volt, mivel együtt bulizott az egyik beosztottja kastélyában megrendezett party-n Hollik Istvánnal, a Fidesz kommunikációs igazgatójával, aki koronavírusos beteg volt. Gulyás miniszter akkor két negatív teszt után – amelynek költségét megtérítette – a tiszti főorvos döntése alapján néhány nap alatt megszabadulhatott a karanténtól.

A jelenetet az N1Tv hétfői országgyűlési közvetítésében láthatják: