Gyurcsány Ferenc: Ősszel sok üres pénztárca és tányér lesz

Gyurcsány Ferenc: Ősszel sok üres pénztárca és tányér lesz

Gyurcsány Ferenc értékeli a választást (Képernyőfelvétel: Demokratikus Koalíció / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke legújabb Facebook-posztjában is arról beszélt, hogy közelít a vég, és „készülnek”, ez utóbbi szófordulat már szinte a védjegyévé vált az utóbbi hetekben.

A politikus úgy véli, hogy egy jó rendszerben egyszerre van jelen az ideológia és a kenyér, vagyis az emberek bizonyosfokú jóléte. – A kenyér, tisztességes elvek nélkül csupán politikai prostitúció. Jónak jó, de valójában csak a pillanat öröme. Az elvek pedig önmagukban, ha nincs hozzá kenyér, akkor a hatalom üres és hazug önigazolási kísérletei. Ami persze a végén elbukik – fogalmaz.

Bizonyos közös történelmi tapasztalatok alapján úgy gondolja, hogy van olyan eszmei, hatalmi rend, melyben könnyebb, jobb élni. Ezért ilyen rendet, berendezkedést akarunk. – A szabadsággal nem lehet jól lakni, de azt tanultuk meg, hogy a szabad népek és a szabad emberek ritkábban fekszenek le korgó gyomorral – folytatja, majd hangsúlyozza, hogy ideológiával ugyan nem lehet jól lakni, de bizonyos receptekből jó vacsora lesz.

Gyurcsány szerint Orbánék esetében „a nemzeti önzés, kivagyiság, kirekesztés önző receptje addig működött, amíg ki nem ürült a spájz és volt mit enni”.

– Ősszel sok üres pénztárca és tányér lesz. Tulajdonosaikat nem fogja érdekelni se az illiberális bármicsoda, se az igazzá mázolni akart történelmi hazugságok sora, se a nacionalista hőzöngés, se a brüsszeli sikátorokban szőtt állítólagos összeesküvés, se Soros nyolcadik hadoszlopa, se a Másik ember egykori beszéde – olvasható a posztban.

A politikus azzal zárja gondolatait, hogy „Csaba királyfi tán segítene, de nem tud, a gáz árát nem tudja a Havasoknál megállítani. Viktor se. Közelít a vég”, ezért egy dolguk van, készülni.