Hackert fogtak a rendőrök

Hackert fogtak a rendőrök

A lefoglalt holmik egy része (Fotó: police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy műszaki cikkeket forgalmazó áruház weboldalát törte fel a hacker, ahonnan „rendelni” tudott magának különféle eszközöket úgy, hogy nem fizetett érte.

A rendőrség tájékoztatása szerint a 25 éves férfi tavaly december és idén január 20-a között volt aktív. Az internetes támadás következtében az áruház oldala úgy érzékelte, hogy a csaló az általa összesen 22 alkalommal megrendelt nagy értékű elektronikai eszközök árát kifizette, ami valójában nem történt meg. Az így megszerzett okostelefonok, okosórák, játékkonzolok, laptopok és az ezekhez tartozó alkatrészek egy részét megtartotta saját magának – illetve ismerőseinek –, a maradékot pedig továbbértékesítésre szánta.

A rendőrök most szerdán tartottak házkutatást a férfihez köthető több lakcímen is és lefoglaltak több, a bűncselekményből származó elektronikai eszközt. Ezek értéke összesen eléri a 8 millió forintot.

A kiberbűnözés elleni osztály nyomozói a férfit előállították és előterjesztést tettek a letartóztatására. Ezt a bíróság pénteken el is rendelte.