Hadházy: A bíróság utasította az ügyészséget, hogy nyomozzon Orbán kiruccanása ügyében

Hadházy: A bíróság utasította az ügyészséget, hogy nyomozzon Orbán kiruccanása ügyében

Mégis nyomozni kell Orbán olasz útjának ügyében (Fotó: Hadházy Ákos / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Váratlan fordulat: a bíróság utasította az ügyészséget, hogy nyomozzon Orbán kiruccanása ügyében – számolt be róla Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő közösségi oldalán.

– A feljelentést amiatt a vérlázító arcátlanság miatt tettem, hogy Orbán Egyiptomból hazafelé arra utasította a honvédségi Airbus utasszállítót, hogy 1000 kilométeres kitérővel tegye őt és feleségét ki Toszkánában. Ez a MAGÁNUTAZÁS alsó hangon 3-4 millió forint adófizetői pénzbe került, klasszikus hűtlen kezelés, azonban az „ügyészség” mindenféle vizsgálat nélkül, nevetséges indoklással megtagadta a nyomozást az ügyben – vélte a politikus, aki ezt az elutasító határozatot támadta meg a bíróságon. Mint mondta, erre korábban nem volt lehetőség, „eddig ha Polt azt mondta, hogy nincs nyomozás, akkor nem volt”. – Azonban az EU-s pénzekért kuncsorgó kormány vállalta, hogy bevezeti azt a jogorvoslati utat, hogy korrupciós ügyekben a nyomozást megtagadó határozat bíróság elé vihető. Így került sor az első ilyen bírói döntésre, amikor is az Orbán Viktor miniszterelnök pisai magán repülőútjával kapcsolatos feljelentést elutasító ügyészségi határozatot a Budai Központi Kerületi Bíróság hatályon kívül helyezte – tette hozzá.

Azt ugyanakkor leszögezte, bár a döntés jelentősége kétségtelenül nagy, de túlbecsülni hiba lenne, az „ügyészségnek ugyanis a nyomozás megtagadásán kívül számos lehetősége van a nyomozás elszabotálására. Az, hogy egy nyomozást megindítanak, nem azt jelenti, hogy azt valóban, a szakma szabályai szerint le fogják folytatni”.

Mint korábban beszámoltunk róla, Orbán Viktor február 27-én, hétfőn utazott el Kairóba, ahol népes küldöttsége kíséretében többek között Abdel-Fattáh esz-Szíszi államfővel tárgyalt. A kormány három, a honvédség kötelékébe tartozó repülőgéppel utazott. Az egyik, a 604-es jelzésű Airbus hétfőn megvárta az első tavaszi parlamenti ülés végét, és csak este indult el Budapestről Orbán Viktorral a fedélzetén. Végül a 604-es Airbus március 1-jén, szerdán indult vissza Kairóból, de nem rögtön Budapestre, hanem Olaszország felé vette az irányt, ahol később le is fotózták a miniszterelnököt.