Orbán Viktor Toszkánában korzózott a feleségével az egyiptomi hivatali útja után

Orbán Viktor Toszkánában korzózott a feleségével az egyiptomi hivatali útja után

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi államfő (j) kezet fog a tárgyalásukat követően tartott közös sajtótájékoztató végén a kairói elnöki palotában 2023. február 28-án. (MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Minden jel szerint egy olaszországi kiruccanás is belefért Orbán Viktor kormányfőnek a múlt heti egyiptomi útja után. Erről tanúskodik több, a magyar sajtóhoz eljutott fénykép. Az egyiken Firenzében sétált a magyar kormányfő egy papírszatyorral, felesége társaságában. Erről most a 24.hu közölt felvételt, amely múlt pénteken készült. Egy másik képet pedig a 444.hu osztott meg, ezen Orbán Viktor egy elegáns üzlet bejáratánál látható Velencében.

Előbbi hírportál felidézte: Orbán Viktor február 27-én, hétfőn utazott el Kairóba, ahol népes küldöttsége kíséretében többek között Abdel-Fattáh esz-Szíszi államfővel tárgyalt. A kormány három, a honvédség kötelékébe tartozó repülőgéppel utazott. Az egyik, a 604-es jelzésű Airbus hétfőn megvárta az első tavaszi parlamenti ülés végét, és csak este indult el Budapestről Orbán Viktorral a fedélzetén. Arról azonban nem közöltek információt, hogyan folytatódott a kormányfő programja az egyiptomi látogatás után.

Az elérhető adatokból azonban kirajzolódik néhány sarokpont. A 604-es Airbus ugyanis március 1-jén, szerdán indult vissza Kairóból, de nem rögtön Budapestre, hanem Olaszország felé vette az irányt. Erről már Hadházy Ákos ellenzéki képviselő is beszámolt a nyilvánosan elérhető repülési adatok alapján. A honvédségi repülőgép megszakította útját Toszkánában, és egy egyórás pisai kitérő után indult csak tovább Magyarországra, feltehetően Orbán nélkül – fogalmazott a hírportál. Ezt követően kapták lencsevégre a kormányfőt Firenzében és Velencében.

Mindkét portál érdeklődött Havasi Bertalan kormányszóvivőnél, hogy miért járt Orbán Viktor Olaszországban. Havasi Bertalan szóvivő azt közölte a 444.hu-val, hogy „Orbán Viktor magánúton tartózkodott Olaszországban, és a miniszterelnök magánprogramjairól nem tudok tájékoztatást adni”.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.