Hadházy Ákos: Akik részt vesznek ebben a komédiában, eljátsszák, mintha demokrácia lenne

Hadházy Ákos: Akik részt vesznek ebben a komédiában, eljátsszák, mintha demokrácia lenne

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő „Muszáj hazudnia, mert túl sokat lopott” feliratú táblát tart Orbán Viktor miniszterelnök elé a Parlamentben 2019. október 21-én (Fotó: Tordai Bence)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Akik részt vesznek ebben a komédiában, eljátsszák, mintha demokrácia lenne az országban – ezt írta Hadházy Ákos a közösségi oldalán annak kapcsán, hogy hétfőn beindul a parlamenti munka. Igaz, ő ezt színházi előadásnak nevezte.

A független országgyűlési képviselő szerint, akik részt vesznek a munkában, elfogadják, hogy a kormány bármikor átírja a játékszabályokat, hogy idén január óta Kövér László nem csak kikapcsolhatja a mikrofont egy neki nem tetsző mondatnál, hanem horribilis büntetéseket is kiszabhat, ha neki nem tetsző módon viselkedik egy képviselő.

Elfogadják szerinte ezzel azt is, hogy a közmédia és a propagandasajtó egy sort sem fog megírni a legszebb, legjobb ellenzéki felszólalásokból sem. Egyúttal bírálta, hogy a kormány minden konkrét kérdésre csak sorosozással, brüsszelezéssel és hazaárulózással válaszol – teheti, mert tudja, hogy a kínos kérdések úgysem fognak eljutni emberek millióihoz.

Ugyan a Magyar Hang körkérdéséből kiderült, a frakciók nem tervezik előzetesen koronavírusra tesztelni munkatársaikat, azért bőven akadnak védelmi intézkedések. Például – bár az Országház nem írhatja elő a képviselőknek a kötelező maszkviselést a többi munkatárssal ellentétben, erről itt írtunk – Kocsis Máté, a Fidesz-frakcióvezetője arról beszélt a múlt héten: azt fogják javasolni, a képviselők az ülésteremben is viseljenek maszkot, amit csak a felszólalás alatt vegyenek le.  Ehhez hasonlóan azt is erősen fogják ajánlani a képviselőknek, hogy – a mások számára szintén kötelezően előírt módon – a testhőmérsékletüket mérjék meg, mielőtt a parlament épületébe lépnének. Például az Országház rendelkezése szerint az, akinek 37,2 foknál magasabb a testhőmérséklete, nem mehet a parlament épületébe.