Hadházy Ákos nincs elragadtatva Orbán gumicsizmás képeitől

Hadházy Ákos nincs elragadtatva Orbán gumicsizmás képeitől

Hadházy Ákos (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Fotó: Végh László

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Miközben politikusaink sorra jelentkeznek be az áradó folyók mellől, Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő arra hívja fel a figyelmet, hogy az előző uniós támogatási ciklusban kapott pénzekből a kormány mindössze 180 milliárdot költhetett árvízvédelemre.

A teljes 14000 milliárdos forrásból 1500 milliárd ment az ún. KEHOP-os környezetvédelmi programokra, ebből jutott 180 milliárd árvízvédelemre. Kisebb fejlesztések más operatív programokból is megvalósulhattak – írja friss Facebook-bejegyzésében a képviselő. Jó oka van feltételezni, hogy az EU-s forrásokon kívül sem költött sokkal többet erre a kormány, mint ahogyan az aszálykárok csökkentését eredményező átfogó vízgazdálkodási rendszerekre sem. Ez a pénz szerinte nevetségesen kevés, ennek csak az atlétikai VB megrendezése több, mint másfélszeresébe került, de a Puskás Stadion is drágább (190 milliárd) volt. 

Úgy látja, a 2013-as súlyos árvíz után alig történt érdemi fejlesztés, és szerinte ez pontosan megfelel a „propaganda-kormány” céljainak, hiszen a 2013-as árvíz idején is jól futottak a miniszterelnök gumicsizmás képei a közösségi médiában és a kormánysajtóban. Minek költsön árvízvédelemre, ha csak tízévente egyszer van nagy baj, és akkor is mennyi jó lájkot hoznak a videók? „Az árvíznek meg egyszer vége lesz, a propaganda azt fogja minden erejével sugallni, hogy a Főnök fújta el. Ha pedig lesznek egyéni tragédiák, akkor lehet menni sajnálkozós videókat csinálni – fogalmazott Hadházy, aki szerint Orbán Viktor ezt a kommunikációs háborút is meg fogja nyerni, ahelyett, hogy az elmúlt 11 évben valóban érdemben foglalkozott volna a kérdéssel. Eközben sem az árvizek elleni védekezésben, sem a hazánkon átfolyó vizek hasznosításában nem történt érdemi előrelépés az elmúlt időszakban.