A készülő ellentámadás

A készülő ellentámadás

Orbán Viktor Kötcsén (Fotó: Orbán Viktor / Facebook)

Hej, mennyire tovaszálltak azok az idők, amikor Magyar Pétert „reménytelen helyzetben lévő”, „kétségbeesett” emberek közé sorolta a miniszterelnök sajtófőnöke! Havasi Bertalan február 12-ei, Telexnek adott lesajnáló nyilatkozatát forgószélszerűen sodorta el Magyarország politikai élete, mert ez a „kétségbeesett” ember pár hónap leforgása alatt egy csak papíron létező pártból csaknem harmincszázalékos támogatottságú politikai szervezetet csinált a június 9-ei európai parlamenti választásokra. A Tisza Párt valamelyest tudta növelni a támogatottságát azóta, így a hatalomnak most már komolyan kell vennie az új politikai erőt. A kormányfő zárt körű kötcsei beszédéről kiszivárgott elemekből és a beszéde előtti rögtönzött, rövid sajtótájékoztatóján elmondottakból kiderül, hogy a NER első számú embere vissza kívánja venni a politikai kezdeményezést.

A Závecz Research szerint a Fidesz félmillióval több szavazóval rendelkezik, mint a Tisza Párt – tekintettel a valamivel több mint nyolcmillió választópolgárra, arányában ez a különbség már nem mondható reménytelenül behozhatatlannak. Igaz, a NER eddigi tizennégy éve alatt – ha ritkán is – akadt példa arra, hogy egy ellenzéki párt megközelítse a Fidesz–KDNP támogatottságát, 2012-ben a Mesterházy Attila vezette MSZP mindössze néhány százalékos hátrányban volt a kormánypárttól. Ám Bajnai Gordon váratlanul visszatért a politikai életbe, és ezzel összezavarodott az ellenzéki politikai élet, a kormány meg bevetette az „atombombát”, a rezsicsökkentést, így a 2014-es országgyűlési választásokon is elmaradt a kormányváltás. És bizony elmaradt később is, a különböző ellenzéki pártok egymással és a NER-rel is reménytelen harcot folytattak, a Fidesz pedig nevetve győzelmet aratott fölöttük. Ám a 2024-es EP-választáskor megszületett a NER új, minden eddiginél erősebb ellenfele.

Erről is olvashat a cikkben:
• Mi olvasható ki Orbán Viktor megszólalásaiból?
• Mire készül a Fidesz?

A teljes cikket elolvashatja Plusz előfizetésünkkel, vagy a
Magyar Hang hetilap szeptember 19-ig kapható 2024/37. számában. Országjáró riportok, interjúk, elemzések, véleménycikkek, reklámmentes olvasás – ezeket kínálja a Magyar Hang Plusz!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!