Závecz: A Tisza Párt 33, a Fidesz 42 százalékon áll a biztos pártválasztóknál

Závecz: A Tisza Párt 33, a Fidesz 42 százalékon áll a biztos pártválasztóknál

Magyar Péter Brüsszelben (Forrás: Magyar Péter/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A teljes népesség körében 26 százalékon áll a Fidesz, míg a Tisza Párt 20 százalékon, ami azt jelenti, hogy csupán félmillióval lehet kevesebb szavazójuk, mint a kormánypártnak. Őket a DK és a Mi Hazánk követi 5-5 százalékkal, a Momentum és a Kétfarkúak pedig 3-3 százalékkal – derült ki a Závecz Research Intézet augusztus végén végzett felméréséből, amiről az atv.hu számolt be elsőként. A felmérés adatfelvétele 2024. augusztus 21-31. között zajlott, és az ország felnőtt lakosságát reprezentáló 1000 fő megkérdezésével történt, hibahatára legfeljebb plusz-mínusz 3,2 százalék lehet.

A biztos szavazók körében a Fideszt 42 százalékra, míg a Tiszát 33-ra mérték, a DK-t 8-ra, a Mi Hazánkot pedig 7-re. A felmérés a pártok támogatóinak ideológiai összetételét is vizsgálták, a Magyar Péter vezette formáció 36 százalék baloldalinak, 33 százalék jobboldalinak, és 31 százalék centristának vallotta magát. 

 

 

Címkék: Závecz