Halott emberek ajánlásaival kínálták meg a Kutyapártot, feljelentést tettek

Halott emberek ajánlásaival kínálták meg a Kutyapártot, feljelentést tettek

Kovács Gergely (Fotó: Farkas Norbert)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kihangosított telefonon hallgatta végig a Választási Iroda, hogy a Megoldás Mozgalom szolnoki jelöltje aláírásokat akar cserélni az MAgyar Kétfarkú Kutya Párttal – ezt a párt közölte.

Kovács Gergely pártelnök azt mondta, hogy az ajánlásgyűjtés során számos kutyapártos jelölt kapott nagyon furcsa felajánlásokat sokszor ismeretlen emberektől, hogy gyorsan tudnak sok ajánlást szerezni. Rögtön gyanút fogtak, ezért arra kérték jelöltjeiket, hogy dokumentálják az eseteket. Szavai szerint teljesen szürreális, de volt, hogy akár 700 ajánlást is hoztak így nekik. Kiderült, hogy az érintettek a Fideszhez köthetők, vagy éppen romatelepről származtak az aláírások, de olyan is előfordult, hogy elhunytak neve szerepelt az íveken.

A pártelnök beszámolója szerint Gattyán Györgyéktől is érkezett megkeresés, hogy ajánlásokat szeretnének cserélni, egyértelműen látszott, hogy másolt adatok voltak az íveken, sokszor ugyanaz az ember írta alá az összeset.

Kovács Gergely elmondása szerint az összes ilyen ajánlást – ez nagyjából 5000-et jelent – érvénytelenítették. Egy választókörzetben, ahol nem tudták beazonosítani, hogy honnan származnak az ajánlások, ott pedig pedig visszaléptették jelöltjüket.

– Nem tudom, mi lehet a fejükben, lehet persze úgy gondolják, jó nekik, ha el tudunk indulni a választásokon, az meg kevésbé, ha bejutunk az Országgyűlésbe. Jól látszik: a Fidesz szándékosan jégre akarta vinni a kutyapártos jelölteket, hogy botrányt csináljon az MKKP ajánlásai körül – ezzel magyarázza a történteket a párt.