Hárman is elhunytak koronavírus-fertőzésben Magyarországon az elmúlt 24 órában

Hárman is elhunytak koronavírus-fertőzésben Magyarországon az elmúlt 24 órában

Aktuális adatok a koronavírus-fertőzéssel kapcsolatban.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Harmincöt újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az elmúlt 24 órában az új koronavírus-fertőzést, három fő pedig elhunyt a betegség következtében – közölte a járványügyi intézkedésekről tájékoztató kormányzati honlapon. A hétfői beszámoló szerint ezzel 4731 főre nőtt a hazánkban hivatalosan beazonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma 605-re emelkedett. Az aktív fertőzöttek száma is tovább emelkedett, jelenleg 601 fő, míg 3525-en már meggyógyultak. Hatvanegy koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük hatan vannak lélegeztetőgépen.

– A járvány továbbra is jelen van és több országban erősen terjed, ezért a járványügyi készültség továbbra is érvényben van. Az a cél, hogy a vírust a határon kívül tartsuk és a további szigorításokat, korlátozásokat elkerüljük. Ezért léptek életbe a beutazási korlátozások, amelyek célja, hogy megakadályozzuk a fertőzés külföldről történő behurcolását és a járvány magyarországi fellángolását. A sárga és piros besorolású országokból hazatérőknek, valamint mindazoknak, akiknél a járványügyi kontaktkutatás során elrendelik, hatósági házi karanténban kell maradniuk – írja a Koronavirus.gov.hu.

Mint megjegyzik: az operatív törzs a hatósági házi karantén betartásának fokozott ellenőrzésére kérte fel a rendőrséget. „Ha valaki az országba visszatérve mentesülni szeretne a hatósági házi karantén alól, akkor azt negatív PCR-teszt esetén teheti meg, amelyet a saját költségén kell elvégeztetnie. Az erről szóló tájékoztatónkat itt olvashatja.”