Hatan haltak meg az utakon a hétvégén

Hatan haltak meg az utakon a hétvégén

Összetört személyautó mellett helyszínelnek rendőrök a főváros XX. kerületében, a Helsinki úton 2020. február 6-án este, miután a járművel halálra gázoltak egy 63 éves nőt (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

77 közlekedési baleset, 623 elfogás, 561 előállítás, 165 illegális határátlépő – közzétette a hétvége mérlegét a rendőrség.

Az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata által készített összegzés szerint Magyarország területén február 7-én 0 órától február 9-én 24 óráig a rendőrök 77 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, melyből 5 halálos kimenetelű közlekedési balesetben 6 ember vesztette életét, 24 súlyos és 47 könnyű sérüléssel végződött.

A szolgálatot ellátó állomány összesen 623 személyt fogott el, közülük 88 főt az ellenük érvényben lévő körözés alapján, 402 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten. 561 személyt állítottak elő, köztük 303 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt és további 19 személyt ittas vezetés gyanúja miatt. Biztonsági intézkedést 347 esetben foganatosítottak.

Magyarország területén ezen a hétvégén a rendőrök és katonák 129 jogellenesen tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron, 132 főt megakadályoztak az ország területére történő belépésben a magyar-szerb határon.

Hazánk területén 36 fő határsértőt fogtak el a rendőrök és katonák, 4 személy ellen közokirat-hamisítás, további 2 személy ellen embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.

Címkék: rendőrség, baleset