„Oltás elleni hergelés” – reagálta a Fidesz a fővárosi antitestvizsgálat eredményére

„Oltás elleni hergelés” – reagálta a Fidesz a fővárosi antitestvizsgálat eredményére

Bojti István háziorvos kibontja a kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcináját nyíregyházi rendelőjében 2021. március 25-én (Fotó: MTI/Balázs Attila)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Magyarországon minden vakcina hatékony és biztonságos – reagált a baloldali pártok sajtótájékoztatójára a Fidesz kedden, felszólítva ezeket a pártokat arra, hogy „fejezzék be az oltások elleni hergelést és a magyar emberek elbizonytalanítását”.

Közleményükben leszögezték: az oltás az egyetlen fegyver a koronavírus-járvány legyőzésére. Míg a kormány azért dolgozik, hogy minél több embert ösztönözzön az oltás felvételére, addig a baloldal azt keresi, hogyan kelthet bizonytalanságot az oltások hatékonyságával kapcsolatosan – fogalmaztak. Hozzátették: ez a negyedik hullám küszöbén felelőtlen és életveszélyes.

Az ellenzéki pártok – az MSZP, az LMP és a Párbeszéd –keddi, budapesti sajtótájékoztatójukon felszólították a kormányt, hogy biztosítson ingyenes antitestszűrést a hatvanévesnél idősebbeknek. Egyebek mellett ara hivatkoztak, hogy a főváros által szervezett tesztelési eredmények szerint a legtöbb oltóanyag 95 százalék feletti védettséget mutatott, míg a Sinopharm csak 74 százalékot.Címkék: Fidesz, oltás, Sinopharm