Hétfőtől nem kell maszkot viselni a MÁV, a Volán és a BKK járatain sem

Hétfőtől nem kell maszkot viselni a MÁV, a Volán és a BKK járatain sem

Fotó: Unsplash/Claudio Schwarz
Képünk illusztrációó

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hétfőtől már maszk nélkül is igénybe lehet venni a tömegközlekedési eszközöket országszerte.

Megszűnik az általános maszkhordási kötelezettség hétfőn Magyarországon, így a MÁV–Volán-csoport járművein, állomásain és megállóhelyein is – közölte a vasúttársaság szombaton az MTI-vel. Hozzátették, hogy a maszkhasználat senki számára nem tiltott a továbbiakban sem, ezután is igény szerint hordható bárhol. – Változatlanul vigyázzunk egymásra, a lázzal vagy meghűléses tünetekkel küzdő betegek lehetőség szerint maradjanak otthon, ne vegyék igénybe a vonatokat és buszokat – kérték a közleményben.

Karácsony Gergely főpolgármester is megemlékezett arról közösségi oldalán, hétfőtől nem kell maszkot viselni a BKK járatain. – Kormányrendelet értelmében március 7-től, hétfőtől a közösségi közlekedés használatakor, valamint az állomásokon és a megállóhelyeken, illetve a pályaudvarokon sem kötelező a maszkviselés. Aki azonban teheti, továbbra is hordja, védje az egészségét – kérte a politikus.