Heves zivatarok válthatják a kánikulát

Heves zivatarok válthatják a kánikulát

Zivatarfelhők (Fotó: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bár hétfőn napközben az elmúlt napokhoz hasonló tikkasztó hőségre lehet számítani, a késő délutáni óráktól heves zivatarok is lehetnek, amelyeket viharos szél és jégeső is kísérhet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálatnak az MTI-hez eljuttatott előrejelzése szerint hétfőn késő délutánig nem valószínű zivatar az országban, ezután viszont előbb a Dunántúlon, a késő esti óráktól pedig a középső országrészben is számítani lehet ilyenre. A zivatarokhoz viharos, óránkénti 60-90 kilométeres széllökések, jégeső és intenzív csapadék társulhat. Éppen ezért számos megyére – Baranya, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala – másodfokú (narancs) figyelmeztetést adtak ki. Az északkeleti országrészt várhatóan kedden délután érik el a zivatarok.

Egyelőre azonban a hőség a meghatározó, hétfőre a legmagasabb (piros) figyelmeztetés van érvényben Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok megyék területén, itt a napi középhőmérséklet 29 Celsius-fok felett alakulhat.