Hiller Istvánt támogatja a Jobbik

Hiller Istvánt támogatja a Jobbik

Jakab Péter és Hiller István

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Pesterzsébeten, Budapest 16. választókerületében a Jobbik az MSZP-s Hiller Istvánt támogatja az ellenzéki előválasztáson – jelentette be Jakab Péter pártelnök szombaton a Facebook-oldalán.

„Hiller István eddig négyszer győzte le a Fideszt – ez pedig önmagáért beszél. A közös cél nem is lehetne egyértelműbb: azokat jelöljük, és azokat támogatjuk, akik képesek felvenni a kesztyűt, képesek helytállni a rezsim ellen vívott harcban. Ugyanis csak így teljesülhet a közös küldetésünk: első lépésben a kormányváltás, majd az elengedhetetlen rendszerváltás. Már pontosan látjuk, hogy a Fidesz mit hozott a hétköznapokba: nyugtalanságot, ellenségeskedést és rossz hangulatot. Jövőre mi ezen is változtatni fogunk – pont azzal a bölcsességgel és nyugalommal, amit Hiller István is képvisel” – írta Jakab Péter a párt döntését indokolva.

További érvként felhozta, hogy Hiller István Pesterzsébet-Kispest országgyűlési képviselője, akit parlamenti alelnöknek a Jobbik is megszavazott. „Felkészültsége, szakmai tudása és egyéni képviselői teljesítménye alapján biztosak vagyunk benne, hogy ő a legesélyesebb és legalkalmasabb ellenzéki jelölt” – tette hozzá.

Emlékeztetett: a Jobbik csak ott indul el, ahol ők szolgáljuk legjobban a kormányváltást. „Ott győznünk is kell! Máshol pedig mást kell győzelemre segítenünk. Erről is szól az összefogás” – fogalmazott.

A választókörzetben korábban Hiller István mellett a DK-s Nemes László kerületi alpolgármester indulását jelentették be. Majd szombat délután jött a hír, hogy egy hat budapesti körzetet érintő megállapodás keretében a DK és a Párbeszéd is Hiller Istvánt támogatja. Így az is lehet, hogy az MSZP politikusa ellenfél nélkül marad.

Az elmúlt napokban egyébként több DK-s politikust is támogatásáról biztosított a Jobbik, így Kálmán Olgát, Varju Lászlót és Gy. Németh Erzsébetet is.