Hónapról hónapra él a magyarok tizede, három százaléknyian pedig nélkülöznek

Hónapról hónapra él a magyarok tizede, három százaléknyian pedig nélkülöznek

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A koronavírus-járvány alapjaiban alakította át életünket, állapítja meg a K&H Bank és a Kantar Hungary kutatása. A felmérés szerint az emberek kétharmada nagyon aggódik a koronavírus-járvány miatt, a népesség több, mint háromnegyedének pedig a mindennapjait is érinti a pandémia.

A kutatás eredményei azt mutatják, az emberek 77 százalékának alakította át a mindennapjait a koronavírus-járvány, 12 százalékuk életére viszont egyáltalán nem hatott. A lakosság 66 százaléka nagyon aggódik a koronavírus-járvány miatt, 16 százalékuk, viszont egyáltalán nem. A válaszadók 39 százaléka fél attól, hogy hiába igyekszik megóvni magát, mégis megfertőződik. A megkérdezettek csaknem harmada viszont egyáltalán nem tart ettől. 

A járványhelyzet arra ösztönzi az embereket, hogy gondosabban tervezzék pénzügyeiket. Erről a megkérdezettek 58 százaléka nyilatkozott. Ez leginkább a 18-29 éves korosztályra jellemző. 18 százalék szerint viszont a koronavírus-járvány semmilyen hatással nincs az anyagi terveire. A jövőt az emberek kétharmada borúsan látja, szerintük hosszú idő után áll csak vissza a gazdaság normál működése. 

Szomorú viszont, hogy a bank felmérése rámutat, a magyarok csaknem harmadának gondjai vannak a mindennapi élet finanszírozásával. A magyar családok közel 18 százaléka éppen, hogy csak belefér a havi büdzséjébe, 10 százalékuk minden hónapban anyagi problémákkal szembesült, 3 százalékuknak pedig nélkülözniük kell a megélhetés érdekében. A háztartások harmadának nincsenek megélhetési problémái, de félretenni sem tudnak.