Honvédelmi miniszter: A sportolók és a katonák sokban hasonlítanak

Honvédelmi miniszter: A sportolók és a katonák sokban hasonlítanak

Szalay-Bobrovniczky Kristóf (Fotó: kormany.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A sportoló és a katona tevékenysége közel áll egymáshoz – fogalmazott a honvédelmi miniszter szombaton Budapesten, a Magyar Honvédség 35. tenisz csapatbajnokságának megnyitóján. Szalay-Bobrovniczky Kristóf kiemelte: az a fegyelmezettség, amit egy komoly sportteljesítményhez nyújtani kell, valamint a rendszeresség, az eltökéltség és a határozottság egyaránt jellemzi a sportolókat és a katonákat.

A honvédelmi miniszter kitért arra is, hogy az ötödik Orbán-kormányban a honvédelmi tárcához került a sport területe is. Szavai szerint az élsportban jól áll Magyarország, de sokat kell még tenni azért, hogy a magyar nemzet sportoló nemzet is legyen.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf a hagyományok fontosságáról szólva hangsúlyozta: a több mint három évtizedes múltú honvédségi tenisz csapatbajnokság jól mutatja a katonák sport iránti elkötelezettségét, és példázza azt is, hogy mennyi lehetőség van a sport és a honvédelem összedolgozásában. A Magyar Honvédség 35. tenisz csapatbajnokságán – amelyen hat csapat indult – a honvédelmi miniszter is pályára lépett.

(MTI)