Hűtlen kezelés miatt tesz feljelentést a Demokratikus Koalíció az árverezés alá került kínai lélegeztetőgépek ügyében

Hűtlen kezelés miatt tesz feljelentést a Demokratikus Koalíció az árverezés alá került kínai lélegeztetőgépek ügyében

A raktárban porosodó lélegeztetőgépek (Fotó: Szabó Tímea / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Több mint 4 milliárd forint előleget fizetett ki az Orbán-kormány 749 darab kínai lélegeztetőgépért, ezeket pedig a Telex cikke szerint töredékáron próbálják elárverezni a ceglédi vámáruraktárban – írja közleményében a Demokratikus Koalíció. Mint megjegyzik, összesen 17 ezer darab, használhatatlan, túlárazott lélegeztetőgép porosodik a raktárakban, amelyekért 300 milliárd forintot fizetett ki az Orbán-kormány Fidesz-közeli cégeknek a Covid-járvány idején.

Varga Zoltán, a DK országgyűlési képviselője, az Országgyűlés Népjóléti Bizottságának elnöke a közleményben bejelentette, hogy „hűtlen kezelés gyanújával rendőrségi feljelentést tesz a túlárazva megvett és árverezés alá került kínai lélegeztetőgépek ügyében, amelyeken a Fidesz-közeli milliárdos elit gazdagodott meg. Ezek a milliárdosok vaskos profitot zsebeltek be a Covid-járványra hivatkozva az Orbán-kormány segítségével, miközben magyar emberek tízezrei veszítették életüket a járvány során. Ezért készül szociáldemokrata fordulatra a Dobrev Klára vezette Árnyékkormány a kormányváltás után. A fideszes magán-egészségügyi cégek extraprofitja helyett erős állami egészségügyet, a milliárdos elit kiszolgálása helyett pedig igazságos Magyarországot akarunk, ahol nem lehet büntetlenül ellopni a magyarok közös pénzét.”