Idén is lesz karácsonyi ételosztás

Idén is lesz karácsonyi ételosztás

A Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közösségének ételosztása (Fotó: eteltazeletert.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az elmúlt években tömött sorok várták a Blaha Lujza téren karácsony idején a meleg ételt és az összekészített élelmiszercsomagot, a nagyszabású akció idén sem marad el. Ezúttal azonban nem a belvárosban, hanem a Népligetben, a Planetárium mellett osztják az ebédet.

A Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége által szervezett, Karácsonyi Szeretetlakoma névre keresztelt ételosztásukat ezúttal is december 24-én, 25-én és 26-án tartják meg. Minden nap 1000-1500 adag – naponta változó számú – meleg ebédet és egy nagyon gazdag tartós élelmiszercsomagot osztanak majd az önkéntesek. Az ételosztás 11 órakor kezdődik, de a sorszámozott karszalagokat már 8 órától át lehet venni.

Arra hívták fel a figyelmet, hogy a helyszínen osztott étel és a 20 különféle összetevőből álló csomagok komoly anyagi megtakarítást jelentenek a családoknak, akik a téli kiadások mellett sokszor még az őszi beiskolázási költségek utóhatásait nyögik, vagy éppen lakbér, vagy rezsi tartozásokkal küzdenek.

Az elmúlt években már hagyománnyá vált ételosztást mindig százak várják a helyszínen.