Így reagált Magyar Péter Szentkirályi Alexandra visszalépésére

Így reagált Magyar Péter Szentkirályi Alexandra visszalépésére

Magyar Péter Hajdúszoboszlón, 2024. május 6-án. (Fotó: Kiss Brigi))

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Három könnyezve nevető emojival reagált a Tisza Párt alelnöke Szentkirályi Alexandra posztjára, amelyben a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje bejelentette visszalépését, és arra kérte a szavazóit, hogy Vitézy Dávidra, a civil-LMP jelöltre szavazzanak vasárnap.

– Milyen szép, hogy több száz millió forint adófizetői pénzt elégettetek azért egy felesleges kampányra, miközben az első pillanattól fogva ez volt a döntés. Nem kéne venni néhány vietnámi lájkolót? Ez így kezd kínos lenni – tette még hozzá újabb kommentben Magyar Péter. A Tisza Párt EP-listavezetője már csütörtök este kiposztolta a visszalépés tényét, amikor azt írta a Facebook-oldalára: „Tehát holnap bejelenti a Fidesz Szentkirályi Alexandra visszaléptetését Vitézy Dávid javára. Nincs új a nap alatt, megint hazudtak, megint becsapták a saját választóikat is”.

Lapunk is már csütörtök este értesült arról, hogy a Fidesz legbelsőbb köreiből is azt terjesztik, visszalép Szentkirályi Alexandra. Mint megtudtuk, a kormánypártok mérték az átszavazási hajlandóságot, és az eredmények azt mutatták, hogy a fideszes választók nagy arányban átszavaznának Vitézyre. Péntek reggel pedig a kormányközeli lapok hozták le a kormányközeli Századvég legfrissebb közvélemény-kutatását, miszerint a kampány hajrájában már Vitézy Dávid a legkedveltebb főpolgármester-jelölt, és szemtől szemben legyőzné Karácsony Gergelyt a választási versenyben. A mérés szerint ha Szentkirályi nem indul, Vitézy Dávidra az emberek 48 százaléka szavazna, míg Karácsony Gergelyre csak 42 százalék.