Már a Fideszben is azt híresztelik, hogy visszaléphet Szentkirályi Alexandra

Már a Fideszben is azt híresztelik, hogy visszaléphet Szentkirályi Alexandra

Orbán Viktor és Szentkirályi Alexandra (Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Már a Fidesz legbelsőbb köreiből is azt terjesztik, hogy visszalép Szentkirályi Alexandra – értesült több forrásból is a Magyar Hang. A híresztelések szerint ez akár már péntek reggel meg is történhet.

Úgy tudjuk, a kormánypártok mérték az átszavazási hajlandóságot, és az eredmények alapján a fideszes választók nagy arányban átszavaznának Vitézyre. Május 24-én a Hvg.hu konkrétan beszámolt egy ilyen kutatásról, eszerint Szentkirályi és Vitézy esetleges főpolgármester-jelölti visszalépését is mérte a korábban a Novák Katalin kegyelmi botrány miatti lemondását is szondázó kutatócég.

Karácsony Gergely főpolgármester végig azt állította a kampány során, hogy valójában Vitézy is a Fidesz jelöltje, és visszaléphet a javára Szentkirályi. Például a főpolgármester csütörtökön az alábbit posztolta közösségi oldalára: „Azt a hírt kaptam, hogy Ungár Péter anyukája, Schmidt Mária mindent bevetve győzködi Orbánt, hogy Szentkirályi lépjen vissza Vitézy javára”.

Orbán Viktor miniszterelnök pedig nemrég Szentkirályi Alexandráról nem úgy beszélt, mint a kormánypárt főpolgármester-jelöltjéről, hanem úgy, mint a budapesti Fidesz vezetőjéről. – A fővárosban is mi vagyunk a legnagyobb politikai erő, és Szentkirályi Alexandra személyében megtaláltuk hosszú távra is a Fidesz budapesti vezetőjét – szögezte le.

Török Gábor politológus is arról nyilatkozott a Telexnek szerdán, nem lefutott a főpolgármester-választás, és Szentkirályi visszalépését nem tartja kizártnak.

Ugyanakkor május 27-én a Fidesz sajtóosztálya még „hírlapi kacsának” minősítette a Telexnek, hogy jelöltjük visszalépne. Kubatov Gábor pártigazgató pedig még csütörtök délután is azt írta ki: „Új főpolgármester Budapestnek! #SzentkirályiAlexandra”.