Ilyen is van: a Fidesz nem akart migrációs bizottságot

Ilyen is van: a Fidesz nem akart migrációs bizottságot

Nemény András (Fotó: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az elmúlt években ritkán látott események zajlottak le Szombathelyen, az ellenzék által átvett városban ugyanis éppen a Fidesz volt az, amely nem támogatta, hogy felálljon egy migrációs bizottság.

Mi is megírtuk, hogy nehéz helyzetbe került a Fidesz a vasi megyeszékhelyen, miután az alpolgármester lényegében átállt az ellenzékhez. Így nekik lett többségük a közgyűlésben, amit ki is használnak. A fidesz–KDNP-s polgármester, Puskás Tivadar posztbolsevista puccskísérletről beszélt, és láthatóan minden erejével igyekszik blokkolni az új többség által elfogadott határozatokat.

Az Index írta meg, hogy az ellenzék legfrissebb elképzelése egy migrációs bizottság életre hívása. A közgyűlésben pedig a többségük birtokában, ezt meg is szavazták. Az MSZP-s Nemény András szerint azért is indokolt egy ilyen bizottság, mert megvizsgálják a városba érkező illegális bevándorlás mellett azt is, hány letelepedési kötvényes van Szombathelyen „ugyanis kiderült, hogy több bűnöző is van köztük”.

Mindezek tükrében érdekes hangzik az a kormánypárti érvelés, amely politikai ellenfeleit migránssimogatónak és bevándorláspártinak próbálja beállítani.