Internetes tájékoztató videosorozatot indít a kormány az oltásról

Internetes tájékoztató videosorozatot indít a kormány az oltásról

Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora egy Pfizer és a BioNTech által kifejlesztett koronavírus elleni oltóanyag fiolájával a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikán 2020. december 26-án (Fotó: MTI/Mónus Márton)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A kormány internetes tájékoztató videosorozatot indít az oltással kapcsolatban – tájékoztatta a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) szombaton az MTI-t. A Dömötör Csaba parlamenti államtitkár által jegyzett közlemény szerint a kormány rövid tájékoztató videókban ismerteti majd az oltással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat. „A videókban, amelyek a kormány hivatalos közösségi oldalain jelennek majd meg, elismert orvosok beszélnek az oltással kapcsolatos legfontosabb kérdésekről” – írták.

Az első, szombaton közzétett videóban Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora arról ad tájékoztatást, hogy a jelenlegi helyzetben miért az oltás a legjobb megoldás. A következő kisfilmekben az átoltottság jelentőségéről beszél majd, és arról, hogy jár-e bármilyen veszéllyel az oltás.

A KTK közleményében azt is jelezték, hogy a kormány a fentiek mellett rendszeresen küld tájékoztató e-mailt azoknak, akik az oltásra való regisztráció során erre felhatalmazást adtak.

Ahogy arról korábban lapunk is beszámolt, a járványüggyel kapcsolatos kormányzati tájékoztató portál szombati beszámolója szerint eddig Magyarországon 143 184 főt oltottak be, közülük 6944-en már a második adag vakcinát is megkapták.