Ismét érkezett egymillió favipiravir tabletta

Ismét érkezett egymillió favipiravir tabletta

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a dél-koreai Doosan elektromos autóipari beszállító vállalat beruházásbejelentésén Budapesten, a minisztériumban 2020. október 30-án. A Tatabánya melletti gyár építését a kormány vissza nem térítendő támogatással segíti. Ennek összegéről a kormány, a vállalat és az Európai Bizottság között még zajlanak a tárgyalások. A vállalat első százmillió euróból megvalósuló tatabányai gyárát 15 millió euróval támogatták. MTI/Mónus Márton

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újabb egymillió darab favipiravir gyógyszer érkezett szerdán kora reggel Kínából – ezt Szijjártó Péter jelentette be a Facebook oldalán. Úgy fogalmazott, hogy ez volt szerinte „a nap legfontosabb eseménye”.

A készítmény a külügyminiszter elmondása szerint azoknak a koronavírusos betegeknek segíti a gyorsabb gyógyulását, akiknek már tüneteik vannak. Segít ugyanis a tünetek súlyosabbá válásának megakadályozásában.

A mostani szállítmánnyal együtt már 4,8 millió favipiravir hatóanyagú tabletta érkezett Magyarországra: 2,8 millió Kínából és 2 millió Japánból. Ha az operatív törzs úgy dönt, folytatják a tárgyalásokat újabb gyógyszerszállítmányokról.

Szijjártó Péter a rövid videóban arról is beszélt, hogy szerdán végre tud menni ő is a kormányülésre. Korábban a miniszter azért nem tudott személyesen részt venni, hiszen ő maga is megfertőződött a koronavírussal és karanténba vonult. A kormány egyébként a mostani ülésén értékeli a járvány miatt bő két héttel ezelőtt bevezetett szigorításokat.