Itt intézkedtek eddig a legtöbbször az iskolaőrök, már testi kényszert is alkalmaztak

Itt intézkedtek eddig a legtöbbször az iskolaőrök, már testi kényszert is alkalmaztak

Fotó: Police.hu

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szeptemberben 206 esetben volt szükség az iskolaőrök intézkedésére, elsősorban bűnmegelőzési célú figyelemfelhívásra. Testi kényszert összesen kétszer kellett alkalmazniuk, egyéb kényszerítő eszköz alkalmazására nem volt szükség – közölte az első hóbnap tapasztalatait értékelve a rendőrség szombat reggel a Police.hu honlapon.

Az eddigi 206 intézkedés negyede Nógrád megyében (50) történt, majd Borsod-Abaúj-Zemplén (32), Jász-Nagykun-Szolnok (26) és Heves következett, A legkevesebb eset Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Somogy és Vas megye (3-3) neve mellett áll, Fejér és Pest megye pedig nem szerepel a rendőrségi táblázatban.

Iskolaőri intézkedések 2020 szeptemberében (Forrás: Police.hu)

Mint emlékeztettek, egy hónapja álltak szolgálatba az iskolaőrök, akik alapvetően segítőként vesznek részt az intézmények életében, munkájuk jellemzően bűnmegelőzési természetű: céljuk a belső rend fenntartása, az iskolai erőszak megelőzése.

Hozzátették, az első hónap tapasztalatai azt mutatják, hogy az iskolaőrök fogadtatása az egyes intézményekben kedvező volt mind a pedagógusok, mind a diákok részéről. A rendőrség kapcsolatot tart az oktatási intézményekkel, és kiemelt feladatként kezeli az iskolaőrök utánképzését.