Jakab Péter: A Jobbikot el kell temetni

Jakab Péter: A Jobbikot el kell temetni

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Azt a pártot, amelyik olyan szinten elárulta a saját közösségét, mint a Jobbik, el kell temetni – jelentette ki Kompország című műsorunkban Jakab Péter, a párt volt elnöke, a Nép Pártján Mozgalom alapítója. Azt mondta, a Jobbik mára a Fidesz trójai falova lett az ellenzékben, ezért az önkormányzati választásokon sem kíván velük együttműködni. Azzal kapcsolatban, hogy mozgalma hamarosan párttá alakul, és elindulnak az európai parlamenti és az önkormányzati választásokon, kijelentette: ha csak néhány százalékkal is gyarapítják az ellenzéki voksok számát, már komoly eredményt értek el, mert ők nem az ellenzéki pártoktól veszik el a már meglévő szavazókat, hanem az eddig apolitikus választókat szólítják meg. Ehhez minden egyes embert személyesen kell megkeresni és meggyőzni, le kell menni a cigánysorra, el kell menni az emberek lakására, be kell menni a kocsmába, mert az emberek félnek azt utcán ellenzéki lakossági fórumon mutatkozni, ő pedig most ezt csinálja.

Szerinte egyébként az ellenzék ma nem dolgozik meg a pénzéért, nem a Parlamentben kellene ücsörögni, hanem feloszlatni az Országgyűlést, és új választások kiírását követelni. – A politikusoknak van idejük kivárni 2026-ot, a népnek azonban nincs – szögezte le. Azt is mondta, hogy vannak olyan pártok, mégpedig az 1-2 százalékos törpepártok, amelyeknek már le kellene szállniuk az ellenzék szekeréről, mert csak utaznak rajta, de nem tesznek eleget a szavazók megnyeréséért.

Az európai parlamenti választások kapcsán kijelentette: bármi is lesz az eredmény, ő akkor sem fog kimenni Brüsszelbe, ha mandátumot szerez majd a pártja, mert rá itt van szükség.

Jakab Péter azt Vona Gábor történelmi bűnének nevezte, hogy nem akadályozta meg a Fidesz kétharmados győzelmét 2018-ban, pedig ehhez elég lett volna, ha néhány körzetben, így Miskolcon és Budakeszin visszalépnek egymás javára az LMP-vel. – Miskolcon én voltam a jelölt. Azt mondták, nyugodj meg Péter, nélkülük is meglesz. Háromezer szavazatot vitt el az LMP, én 127 vokssal veszítettem. Hasonló volt a helyzet Budakeszin is. Ezen múlt a kétharmad – jelentette ki a politikus. Elárulta azt is, hogy a Jobbikban 2014-ben nem engedték elindulni Miskolcon országgyűlési képviselőként, mert zsidó felmenői vannak. Szegedi Csanád botránya után féltek a reakcióktól, és Vona Gábor is kijelentette egy tévéműsorban, hogy lemondana, ha kiderülne, hogy zsidó származású.