Jobban van a házomlásban megsérült táncművész

Jobban van a házomlásban megsérült táncművész

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Fotó: Balogh Zoltán

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Javultak a túlélési esélyei Tóth Nikolett táncművésznőnek, akire hétfőn a terézvárosi Jókai utcában ráomlott egy épületrész, amikor épp munkahelyére, az Operettszínházba tartott. Állapota stabil, folyamatosan javul, írja az MTI. 

A balerinának a balesetben súlyosan megsérült a gerince és a koponyája, az orvosok szerint fennállt a veszélye, hogy mindkét lába lebénul. A legfrissebb hírek szerint, bár továbbra is az intenzív osztályon kezelik, a mélyaltatást már megszüntették. A sürgős, életmentő beavatkozások megtörténtek, hamarosan sor kerül a gerincsérülése miatti újabb műtétre.

A baleset idején Nikoletttel a helyszínen tartózkodó párja könnyebb sérülésekkel megúszta az esetet. 

A Borsnak a táncosnő egyik ismerőse így nyilatkozott: „A korosztályunkban mindenkit megrázott a balesete. Niki mindig is középpontban volt, és állandóan nevetett. Nehéz elképzelnünk civilként, ő a színpadra született. Mindannyian a legjobbakban reménykedünk, és többen csatlakoztunk a színháza által indított imalánchoz is, talán ez is segített a barátunkon”. 

A VI. kerületi rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen. A hatóság építész-statikus és orvos szakértő bevonásával vizsgálja az ügyet. A ház lakói még nem térhettek vissza otthonukba, számokra az önkormányzat szállást foglalt két hotelben.