Jön a hőség, több megyére is másodfokú figyelmeztetést adtak ki

Jön a hőség, több megyére is másodfokú figyelmeztetést adtak ki

Járókelők hűsítik magukat a szökőkútnál a harmadfokú hőségriadó idején a Szabadság téren 2024. június 19-én. (MTI/Lakatos Péter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szinte az egész országra figyelmeztetést adtak ki a hőség miatt vasárnapra. Akár 36 fok is lehet.

A HungaroMet előrejelzése szerint vasárnap napos idő várható fátyol- és gomolyfelhőkkel. Délutántól néhol zápor előfordulhat, az északnyugati határnál pedig zivatar is lehet. Az általában déli, délnyugati irányú szél időnként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 30 és 36 fok között várható, az északnyugati határ közelében kicsit hűvösebb lehet az idő.

Vasárnap az északnyugati országrész, valamint az Északi-középhegység térségének kivételével a napi középhőmérséklet elérheti, illetve meghaladhatja a 25 fokot. Az Alföld déli és középső részein viszont helyenként már a 27 fokot is elérheti, illetve kevéssel meg is haladhatja a 24 órás átlaghőmérséklet. Ezért az ország nagy részére első, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Békés és Jász-Nagykun-Szolnok megyékben pedig másodfokú figyelmeztetést adtak ki vasárnapra. 

A hőség miatt vasárnaptól a MÁV ásványvizet oszt az utasoknak a budapesti főpályaudvarokon és a nagyobb vidéki vasútállomásokon, a Volánbusz pedig munkanapokon a Népliget autóbuszállomáson és a megyeszékhelyek nagyobb forgalmú buszállomásain. A társaság közleményében azt írta, hogy a Nyugati, a Keleti és a Déli pályaudvaron, továbbá vidéken a miskolci, debreceni, nyíregyházi, békéscsabai, szegedi, kecskeméti, szolnoki, győri, veszprémi, pécsi, nagykanizsai, siófoki, fonyódi, tapolcai, zalaegerszegi és a celldömölki állomáson kaphatnak ingyenesen vizet a vonatokra várakozók.

Címkék: hőség, kánikula