Jövő év végéig készül el a kisvárdai lówellness központ

Jövő év végéig készül el a kisvárdai lówellness központ

Ló (Fotó: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az idei év vége helyett csak 2022 végéig készül el a kisvárdai lórehabilitációs központ. Ez a párbeszédes Szabó Tímea írásbeli kérdésére adott válaszból derül ki.

Mint az Mfor.hu felidézte, a korábbi hírek arról szóltak, hogy termálvíz is lesz a létesítményben, a környezetvédelmi hatástanulmány alapján azt mégsem vezetik be oda.

A lówellness-központ 2,2 milliárd forintos állami támogatás felhasználásával épül. A forrás kedvezményezettje eredetileg, 2017-ben még a Magyar Lovassport Szövetség volt. Később azonban ezen változtattak: a kormány egy magánalapítányhoz tartozó céget, a Kárpát-medencei Lovas Akadémia Kft.-t jelölt meg. A társaságot egyébként 15 éves fenntartási és üzemeltetési kötelezettség terheli.

Szabó Tímea érdeklődésére azt is közölte Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára, hogy a kormány folyamatosan nyomon követi a beruházás megvalósulását. Egy hete elindult a kivitelező kiválasztására irányuló közbeszerzési eljárás, jelentkezni a beruházásra augusztus 24-ig lehet.