Kálmán Olga a DK elnökségi tagja lett – Niedermüller kikerült onnan

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mint arról nap közben többször is beszámoltunk, vasárnap tisztújító kongresszust tartott Gyurcsány Ferenc pártja, a Demokratikus Koalíció.

Talán nem jelent nagy meglepetést olvasóinknak, hogy a közelmúltban Gyurcsány Ferencet megerősítette a tagság online szavazás útján az elnöki poszton. Így legalább még két évig ő vezetheti pártját.

Ennél sokkal izgalmasabb kérdés volt, hogy kik kerülnek az ellenzéki párt elnökségi helyeire. Eddig alelnök volt a vitatható januári kijelentéseiről országos ismertséget szerzett Niedermüller Péter, Budapest VII. kerületének polgármestere is. Nos, őt hátrébb vonták, sem alelnök, sem elnökségi tag nem lett belőle.

Pozícióhoz jutott viszont a korábbi televíziós újságíró, Kálmán Olga, akit elnökségi tagnak választott a DK kongresszusa vasárnap. Így már két korábbi televíziós személyiség – Kálmán Olga mellett az e napon újraválasztott Vágó István – is erősíti a jelenleg legnépszerűbb ellenzéki pártot.

A DK által kiadott sajtóközlemény szerint alelnökök lettek: Molnár Csaba, Vadai Ágnes, Varju László, Ara-Kovács Attila és Gy. Németh Erzsébet. Az elnökségi tagok csatasora pedig ekképpen alakul a következő két évben: Arató Gergely, László Imre, Kálmán Olga, Vágó István, Németh Angéla, Avarkeszi Dezső, Ráczné Földi Judit, Varga Zoltán, Mezei Zsolt, és Élő Norbert.

Gyurcsány: csak összefogással sikerülhet Orbán megbuktatása | Magyar Hang

Az ellenzék vezető ereje nem egyik vagy másik párt, hanem egy közös szándék, a közös akarat, hogy Magyarország újra köztársaság, Magyarország újra demokrácia legyen – mondta Gyurcsány Ferenc a Demokratikus Koalíció X. tisztújító kongresszusán. A volt miniszterelnök, a DK elnöke szerint története legsikeresebb évén van túl a párt, a tavalyi önkormányzati választások alkalmával megerősítették vidéki jelenlétüket.

Niedermüller: A fehér heteró keresztények „rémisztő képződmények” | Magyar Hang

Mások mellett Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke, Erzsébetváros polgármestere is a vendége volt az ATV A nap híre című műsorának csütörtökön. A naponta jelentkező műsor lényege, hogy a műsorvezető (csütörtökön Simon András) és három vendége – politikusok, újságírók, közéleti megmondóemberek – megvitatják az adott nap legfontosabb politikai eseményeit, híreit.

Botrány a DK kongresszusán – Videóval | Magyar Hang

Az akció közben harsogott jelszavakból arra következtethetünk, hogy a 2006-os rendőrterrorral, és az abban vállalt szerepével kívánták szembesíteni Gyurcsány Ferencet. Erre utal a transzparensükre felírt „Szabadság” szó is. (2006. október 23-án a tüntetők az installációként kihelyezett életnagyságú „Szabadság” feliratból építettek barikádot. – a szerk.) A biztonsági őrök és a demonstrálók között dulakodás is kialakult.