Kaméleon szedte áldozatait a fővárosban

Kaméleon szedte áldozatait a fővárosban

Rendőrautó (Fotó: Police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK


Megtévesztéssel, valótlan személyazonosságokat kitalálva vett rá egy 42 éves férfi több budapesti idős embert, hogy beengedje otthonába. Kárfelmérőnek, ügyvédnek, esetleg közös költséget szedő önkormányzati dolgozónak mondta magát, majd a lakásba belépve pénzt csalt ki tőlük. Volt, akinek a figyelmét elterelve vett magához különböző értéktárgyakat, készpénzt, ékszert, bankkártyát, pénztárcát. A rendőrség közlése szerint 2018 júniusa és 2019 márciusa között több fővárosi kerületben is így járt el.

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség fegyházbüntetést kért a csaló férfira, akit tavaly március végén azonosított és állított elő a rendőrség. Mint többszörös visszaeső ellen, több rendbeli, üzletszerűen elkövetett lopás és csalás bűntette miatt, illetve más bűncselekményekért emeltek vele szemben vádat a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. A férfi jelenleg is letartóztatásban van.