Kampány indult a büntetőfékezések ellen

Kampány indult a büntetőfékezések ellen

A Nemzeti Útdíjszolgáltató büntetőfékezés veszélyeire figyelmeztető kampányvideója

Fotó: Youtube.com

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Halálos iramban filmek ihlették a büntetőfékezés veszélyeire felhívó kampányvideót, amelyet a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ Zrt.), a Magyar Autóklub (MAK) és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács (NBT) készített.

A videóban egy sokszor látott büntetőfékezéses eset köszön vissza. Két egymást követő autóból a hátul haladó jármű sofőrje feltartva érzi magát. Emiatt előbb előz, majd a forgalmi sávjába visszatérve hirtelen a fékpedálra lép büntető célzattal. Emiatt pedig összeütköznek. A videó üzenete: „A büntetőfékezés nem játék! Ne játssz más életével!”.

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató a videó mellé azt írta, hogy a figyelemfelhívó videó a közlekedj biztonságosan kampány részeként készült. Eszerint a „klasszikus” büntetőfékezéses esetet teljesen újszerű módon mutat be, részben rávilágítva annak esetleges pszichológiai hátterére és következményeire is. A videó elkészítésével a szervezetek közös célja az volt, hogy az így bemutatott, elkerülendő közlekedési helyzet hatására csökkenjen a büntetőfékezések és az abból adódó, akár súlyos balesetek száma.